- twój budżet: 130zł
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? - membranowa
- czy chcesz podświetlenie? - nie jest wymagane
- czy chcesz makra? - nie są wymagane
- czy chcesz dodatkowe klawisze? - nie są wymagane
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? - nie jest wymagana
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? - nie
- twoje uwagi (wygląd, firma): Zastanawiałem się nad wyborem klawiatury i narazie mam takie modele do wyboru: Tracer mecano, Zalman ZM-K400G, Natec Genesis RX55, A4Tech bloody b314 lecz jestem otwarty na inne propozycje. Chciałbym by klawiatura miała w miare dużą żywotność klawiszy oraz jakiś normalny wygląd by grało się na niej przyjemnie. Preferowałbym wysoki profil klawiszy. Aktualnie używam klawiatury Zalman ZM-K200M jedyne co w niej mi nie pasuję to zbyt niski profil klawiszy. Jeśli dałoby znaleźć klawiaturę podobną do tej (chodzi mi o ustawienie klawiszy itp.) to byłbym bardzo szczęśliwy. Jeśli dałoby radę znaleźć jakąś dobrą mechaniczną za tą cenę to chętnie też się skuszę choć za taką cenę mogę pewnie jedynie pomarzyć.
|
Klawiaturka membranowa
|
|
09-17-2016, 09:09 AM
Mecano jak najbardziej.
Za 70 zł na allegro. Ew. jest jakieś Tracer Mecatron, podobne dość i w niśższej cenie, ale napewno niesprawdzone ;P Ma niby ten sam mechanizm, jak nie chcesz eksperymentować to weź Mecano. W tej cenie najlepsza do gier.
http://www.gearbest.com/keyboards/pp_298472.html?wid=21 - tani i przyzwoity mechanik na przełącznikach Outemu Blue (replika Cherry MX Blue). Z kodem CKES wychodzi około 165 zł z wliczoną przesyłką z Chin - przekracza budżet, ale według mnie zdecydowanie warto dopłacić. Klawiatura zbiera bardzo pozytywne opinie.
09-19-2016, 06:49 AM
Nie polecam Outemu Blue do grania. Do pisania owszem, są dużo lepsze niż Mecano
Ale w grach ich ,,sztywne" chodzenie jak na mechanika, rozpraszający klik, wolniejsze odbicie niż Mecano... Jakbyś więcej pisał to tak, jak nie (gry) to Mecano z membran.
U nas też nikomu się nie spodobały Outemu Blue, niemniej jak ktoś nigdy nie klikał innych przełączników to i tak mogą się spodobać.
Zauważyłem, że kolega Hya dorobił w poradniku część o outemu blue, black i gateronach brown - http://www.test-gear.pl/dobor-klawiatury...mu-gateron |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |