- jaką obecnie myszkę używasz:
SS Rival 300 - jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione:
450 - czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka):
średnia (około 2.0-2,2) - czułość w Windows:
Ustawienie domyślne (nigdy nie zmieniałem) więc chyba 6/11 - czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka):
450 - ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps):
36 - w co grasz (podaj tytuły gier):
MGSV, Apex, CSGO, głównie wszelkiej maści FPSy i RPG, sporadycznie CoH2 i Lineage 2 - jaką masz obecnie podkładkę:
Roccat Taito Control - ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne):
3 główne i oba boczne - używam wszystkich - twój budżet:
350/400 - jaki chwyt stosujesz:
Claw/Palm-claw - jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1):
1+2+2 - jesteś lewo czy prawo ręczny/a?
Prawo - jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku):
20 cm - jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)?
1,8 cm - czy chcesz zmienić swój chwyt?:
Nie - czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?:
Tak - co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?:
Ogumienie boczne w tej myszce to porażka, wytarło się bardzo szybko, przez co wygoda użytkowania znacznie spadła. Poza tym myszka jest bardzo wygodna, a sensor świetnie się sprawuje. Po kilku latach zaczął się double-click, co bardzo przeszkadza mi w pracy (AutoCAD, LabView, etc.). - czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?
Tak, zależy mi na jak najszybszym zakupie i sprawnej dostawie. - uwagi (np. co do wyglądu myszki):
Brak, nie zależy mi na RGB ani niczym takim. Chciałbym, żeby myszka była profilowana dla praworęcznych, jeśli mają się pojawić elementy gumowe, to koniecznie bardziej wytrzymałe, niż te w Rivalu. Lubię duże i ciężkie myszki, koniecznie przewodowe.
Pozdrawiam
PS. Zastanawiałem się nad Rivalem 600 albo 710.