01-13-2016, 04:32 PM
Witam szukam myszki do 199zł.
Oto wymagane paramenty:
Oto wymagane paramenty:
- jaką obecnie myszkę używasz: A4tech x738k
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: głównie ~1000
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): średnia
- czułość w Windows: średnia
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): nie korzystam już ze sterowników (chociaż z nową myszką chciałbym)
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): ok 15-20
- w co grasz (podaj tytuły gier): diablo 3, Battlefield, wiedźmin ( mysz ma być pod FPSy)
- jaką masz obecnie podkładkę: nostromo - dostałem w komplecie z myszką
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 2 boczne, rolka, lpm/ppm, czasem używałem przycisku środkowego, ale się popsuł
- twój budżet: 199zł
- jaki chwyt stosujesz: wcześniej wydaję mi się ze stosowałem palm grip, ale jak zmieniłem na obecną myszkę przestawiłem się na claw grip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): zależy co robię i w co gram, ale 1+3+1 na obecnej myszce
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): ~20 cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? ~2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: tak - wolałbym gdyby cała dłoń spoczywała na myszce może fingertip / palm grip ( kiedyś miałem taką myszkę z wysokim profilem i dużymi gabarytami i pracowało mi się na niej naprawdę wygodnie. Obecna mysz jest niewygodna.
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: wygląd, chwyt i precyzję
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? raczej będę kupować przez internet
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): mysz powinna być czarna z czerwonymi wstawkami (ale jeśli jest jakaś mysz z innym wyglądem ale naprawdę dobrymi "atrybutami?" to jest to bez znaczenia. Koledzy polecają mi: NATEC Genesis Gx69 , Bloody Blazing AL90, Bloody Blazing A9, mad catz r.a.t 3
Zdam się na waszą opinie.
Pozdrawiam,Mateusz