Witam. A więc posiadam słuchawki Superlux HD668B, ale są one strasznie niewygodne jak dla mnie (noszę okulary z grubszymi oprawkami) i spędzenie w nich kilku godzin to mordęga, a i tak po pewnym czasie trzeba po prostu odpuścić. Mam w nich pady welurowe, ale jak dla mnie to wiele one nie dały (choć pewnie bez nich to mógłbym nie wcisnąć słuchawek na głowę z tymi normalnymi padami). Myślę, że ten pałąk jest strasznie lipny, bo nie jest zbyt rozciągliwy. Siberia V2 w porównaniu do nich była o niebo wygodniejsza. Także zaczynam się coraz bardziej zastanawiać nad zmianą. Sennheiser G4ME ZERO, Reloop SHP-1 lub te Roccaty Kave XTD 5.1 Analog, które zachwalacie. Chyba, że jeszcze jakieś propozycje się znajdą.
Dobór słuchawek
Dobór słuchawek
- jakie obecnie używasz? Superlux HD668B
- czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?
- jeśli tak – to jakiej?
Asus Xonar DG (w dalszej przyszłości może zmienię na Creative Sound Blaster Z)
- słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) 100% do gier, głównie do CS:GO
- jakiej muzyki głównie słuchasz? jw.
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? niesprecyzowany, ale może coś do 800 zł
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? obydwie te cechy są ważne
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? raczej zamknięte
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? większą scenę
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? nie
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): długość kabla przynajmniej 2 metry, wygodne i nie męczące uszu pady, duże muszle, regulowany pałąk