- twój budżet: 1000 zł
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? - Mechaniczna low profile
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – przełączniki liniowe, nieklikające
- czy masz masywne dłonie czy nie? duże dłonie z długimi palcami
- czy dużo piszesz na klawiaturze? Tak
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Gram dużo, ale nie musi być w 100% pod gry.
- czy chcesz podświetlenie? Opcjonalnie. Może być podświetlenie RGB dla bogatej palety kolorów do wyboru, nie interesują mnie animacje.
- czy chcesz makra? Tak
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Mile widziane klawisze do sterowania multimediami i głośnością. Opcjonalnie dodatkowe klawisze i pokrętło do zaprogramowania. Dopuszczam też posiadanie osobnej mini makro klawiaturki z klawiszami i pokrętłem
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Tak, ale mogę używać osobnej podpórki.
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Nie. Szukam klawiatury pełnowymiarowej.
- twoje uwagi (wygląd, firma): Obecnie posiadam Corsair K100 OPX, w którym z czasem zaczęła drażnić mnie jakość wykonania pokręteł, duże gabaryty oraz stały kabel. Szukam jak najcichszej klawiatury niskoprofilowej z keycapami PBT i hotswapem. Odłączany kabel to warunek konieczny, klawiatura może mieć tryb pracy bezprzewodowej, ale przez większość czasu będzie pracować na kablu. Mile widziane fabrycznie przesmarowane switche i wszelkie mody wyciszające klawiaturę.
Znajdzie się może godna polecenia alternatywna dla Keychrona?