Liczba postów: 4,408
Liczba wątków: 168
Reputacja:
171
Xornet II jest bardzo fajna, pod fingera do 150 zł nie ma nic lepszego
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
A Asus Sica w cenie 100 zł na allegro? W waszej recenzji została zwrócona uwaga że kabel jest tragiczny, nie ma zmiany dpi w locie ani dodatkowych przycisków. No ale sensor ma świetny i tak sie zastanawiam
Mam nadal pewne wątpliwości co do xorneta, z powodu jego kształtu, od dłuższego czasu korzystam z myszek o uniwersalnym kształcie
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
To wybierz w takim razie CM Alcor, ma kształt bardziej jak twój a4tech.
Reputacja:
0
Alcor za drogi, jest jeszcze ozone xenon dobry pod clawa/fingera ale nie ma przycisków. Inne myszki z a3090 w tej cenie nie nadają się pod clawa/fingera. Chyba że się mylę.
Nad G100s też myślałem, ale ma gówniane przyciski i nie ma 4-5. Nad tą myszką asusa też myślałem ale jedyna rzecz co ją wyróżnia to sensor. Brak zmiany dpi w locie i przynajmniej dwa dodatkowe klawisze to nie wydaję mi się zbyt dużo dla producenta w dzisiejszych czasach. A jeszcze w którymś tam temacie przeczytałem że asus nie ma serwisu w Polsce to w ogóle tragedia.
Zamówienie na xorneta złożyłem i go odbiorę jutro, chyba że coś się zmieni
Liczba postów: 4,408
Liczba wątków: 168
Reputacja:
171
Xornet albo się podoba albo nie, od razu będziesz wiedział ;)
Reputacja:
0
Pierwsze wrażenia mam raczej dobre, oczywistym jest, że do myszki trzeba się przyzwyczaić. I to piszę po niedużej ilości czasu gry w csgo.
Od razu zainstalowałem najnowszy soft 1.03, sprawdzałem tracking speed na x710 i wyszło mi 2,09m/s czyli więcej niż w specyfikacji. Na Xornecie II pokazuje mi 3.03m/s przy 500 dpi.
Po paru dniach użytkowania dam jakieś bardziej szczegółowe odczucia
Reputacja:
75
~ok 2.6 m/s to standard dla tego sensora, ten sensor tak ma, że im mniejsze dpi tym max speed jest lepszy.
Reputacja:
0
02-20-2016, 01:18 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-20-2016, 03:28 AM przez Sargon.)
Xorneta jednak oddaje, parę godzin pograłem i jednak nadal nie mogę się przyzwyczaić. Myszka jest świetna ale kształt mi po prostu nie pasi.
Wymagania podobne, tylko kształt symetryczny, albo z lekkim profilem. Budżet się zwiększa do 150-160 zł(dostałem zwrot za zepsute słuchawy)
Moje pierwsze typy to CM Alcor, S Rival 100, Natec Genesis GX75(PWM3310!!!, nowa mysz nie ma żadnych recenzji, kształtem zbliżona do mojego x710 a wymiarami się różni o parę milimetrów)
Jeśli są jakieś propozycje to proszę bardzo.
Reputacja:
75
Mamy tego Nateca (jest w trakcie testów), największym problemem w nim są ślizgacze, gdyż są źle skrojone, być może jest tak tylko w naszym modelu. Do tego jest dosyć ciężka (115 g) i trzeba wyciągać z niej ciężarek. kształt jest ok, sensor chyba też (u kolegi póki co tylko ją chwilkę używałem), do tego przyciski wydały mi się trochę zbyt głębokie. Za 150 zł wydaje się ok, ale mogłoby być lepiej.
Jest jeszcze genius M6-600 za 152 zł myślę, że może Ci przypasować. Ewentualnie jak wcześniej pisałem CM Alcor.