• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mysz max 200zl
Witam
  • jaką obecnie myszkę używasz: Natec g55
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 1200
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka):2,7
  • czułość w Windows: 6
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): nie posiada
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps):gram nadgarskierm i mam tak ustawiana mysz, ze gdy rusze maksymalnie nadgarstkiem w prawo wykonuje 180 stopni
  • w co grasz (podaj tytuły gier): glownie CS GO
  • jaką masz obecnie podkładkę: natec m22
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): uzywam 2 boczne z lewej strony, ale 1 wystarczy
  • twój budżet: max 200zl
  • jaki chwyt stosujesz: fingertip
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 19/20cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 2 cm
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nie
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Wolalbym aby bylo to 1200 (przyzwyczajenie)
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: co sie zepsulo to nie wiem, raz chodzi szybko raz zwalnia, bardzo przyspiesza przy szybkich ruchach, potem zaczynala przerwywac, 2 razy calkiem przestala reagowac, raz sama zaczela strzelac :P po restarcie PC i podlaczeniu pod przednie USB jest lepiej ale dalej przyspiesza
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? tak
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): mile widziana "podporka" pod kciuka, i zblizony ksztalt do tej myszki co posiadam (jest wygodna)
Odpowiedz
Najbardziej zbliżoną kształtem myszą do tego nateca będzie chyba cm storm xornet 2. Nie ma podpórki na kciuk i ma dość specyficzny profil prawej strony, ale jest bardzo wygodny właśnie pod fingertipa (jak dla mnie myszki z profilem prawej strony w kształcie _( takie jak twój natec nie są zbyt komfortowe, więc pod względem wygody powinno być lepiej). Jedynie co, to sensor dobrze radzący sobie do wartości 1000 dpi, choć nadal będzie zdecydowanie lepszy od tego w twojej aktualnej myszy.

http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...xornet-ii/
Odpowiedz
http://www.morele.net/mysz-cmstorm-xorne...n1-440870/ To ta mysz? wydaje mi się trochę mala, chyba ze to tylko złudzenie
Odpowiedz
Nie, to jest xornet 1 a nie 2, w recenzji masz opisane różnice, między innymi lepszy sensor. Faktycznie jest krótsza i niższa od twojej obecnej, ale to raczej jedyna mysz o zbliżonym kształcie godna polecenia. Zawsze możesz wybrać bardziej standardowy kształt, jak cm storm alcor. W tej kategorii cenowej przy tak dużej dłoni bardzo dobrą opcją byłaby steelseries rival, ale mimo wszystko raczej będzie za duża pod twój chwyt, zwłaszcza po przejściu z niezbyt dużego nateca. Poza rivalem przy takiej dłoni chyba praktycznie każdą mysz mógłbyś chwycić fingertipem i przy np możliwości nagięcia budżetu mógłbyś rozważyć zowie ec1-a/ec2-a lub dreammachines dm1 pro, o ile wyjdzie recenzja (i sama mysz do sklepów) i nie będzie problemów z kompatybilnością sensora na posiadanej przez ciebie podkładce (LOD jest tak niski, ze sensor podobno nie radzi sobie z niektórymi podkładkami). Obie mają inne zakresy dpi, niż preferowany, ale większość sensorów, takich jak ten w twoim natecu wartości dpi przekłamuje (w różne strony), w połączeniu z ogólnym brakiem precyzji i responsywności będzie dawał inne odczucie, niż ta sama wartość dpi przy dobrym sensorze.
Odpowiedz
podoba mi sie ta "cm storm alcor" na zdjeciach wyglada, ze tez ma dosc sporego "garba" jak ten natec, tylko czesto widze minus ze jest gladka i sie wyslizguje z dloni :/

a czy zowie ec1-a nie bedzie miala problemow z ta moja podkladka? :D tylko ze 1600 dpi to dla mnie troche duzo :( a jakbym dal 1600dpi i zmniejszyl czulosc w grze to troche by sie to wyrownalo? bo teraz gram na 1200dpi i jak dam na 1600dpi to jednak celownik duzo za szybko dla mnie lata :/

kusi mnie ta SteelSeries Rival xD i chyba w tym SS bede mogl ustawic sobie 1200 dpi, czy nie? :P
Odpowiedz
Ekipa testgear pisze, że powierzchnia alcora jest podobna do tej w zowie ec-a, gumopodobna zwiększająca przyczepność wraz z wilgotnieniem dłoni, jedna z fajniejszych powierzchni zwłaszcza przy dłuższych sesjach. Przy okazji czemu nie 800 dpi? Znaczna większość graczy csa ponad 800 nie wychodzi, z czego przeważająca cześć gra na 400.
Odpowiedz
bo gram nadgarstkiem, a przy 800dpi duzego zakresu ruchu nie bede mial :/

co bys bral na moim miejscu?
SteelSeries Rival czy cm storm alcor? :D
Odpowiedz
Rival ma bardzo różne opinie, ale na pewno dość zgodnie piszą ludzie, że sensor radzi sobie słabo przy wartosciach dpi powyżej 500, więc na większe dpi rivala 100 bym sobie odpuścił. Sam przy budżecie do 200 zł również pod fingertipa brałbym najprawdopodobniej alcora.
Odpowiedz
Czyli zostaje brac alcora (widze ze jest w dobrej cenie ~140zl) i przyzywczaic sie do 1600dpi :) thx za pomoc
Odpowiedz
Alcor ma standardową gumową (tak potocznie nazywaną) powierzchnię, wiem są ludzie (nieliczni) dla których jest ona bardziej śliska od glossy. Z reguły w myszkach spotykasz 4 rodzaje powierzchni, gumopodobną, glossy (lepka, lekko śliska, gładka guma), taki matowy zwykły plastik, śliski plastik (ale piano). Zdecydowana większość znanych mi osób wybiera właśnie gumopodobną, jako tą najlepszą.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.