• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Myszka 100-200zł
Witam,
Potrzebuję myszki, oto preferencje:
  • jaką obecnie myszkę używasz: Scorpion x-luca
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska/srednia
  • w co grasz (podaj tytuły gier): od czasu do czasu pyknę w csa, tak to raczej do normalnego użytku
  • jaką masz obecnie podkładkę: Steelsereis qck mini
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): Tak używam ze 2
  • twój budżet: 100-200zł
  • jaki chwyt stosujesz:fingertrip/palm ze wskazaniem na fingertip
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce: 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: prawo
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): ~18cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 1.9cm
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: już teraz używam jakiejs hybrydy
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: scroll nie działą do końca poprawnie i dwuklik
    A tak swoimi słowami to potrzebuję myszki 100-200zł. Zakładam swój osobisty temat, bo żaden jakoś nie odpowiadał mi w pełni. Zastanawiałem sie nad rivalem lub ktorąś zowie. Ostatnio już nie gram aż tak często i się zastanawiam czy potrzebuję aż takiej myszki. Za rivala jestem w stanie zaplacić, tylko obawiam się, że może być za duży. Jakieś inne propozycje? Budżet mam taki jak mowie, ale zależy mi na w miarę jak najtańszej myszce, przy zachowaniu cena/jakość, bo nie jestem już takim wymagającym graczem. Moja obecna myszka jest dla mnie(a przynajmniej tak mi sie wydaje) idealna, jezeli chodzi o wymiary-130 mm x 64mm x 40mm.
Odpowiedz
Myślę, że najbardziej Kana v2 by Ci odpowiadała.
Odpowiedz
Nie będzie za mała? Jest krótsza od mojej obecnej o 15mm, a moja wydaje się dla mnie bardzo dobra.
Odpowiedz
Cóż, zapewne pasowałaby Ci jakaś Zowie, ale to drogie myszy ponad budżet 200zł. Osobiście mogę Ci polecić Roccat Savu. Jedna z moich ulubionych myszek, tania, bardzo wygodna, a trzymałem ją każdym sposobem - palmem, fingerem, clawem.  Może Ci także spodobać się Rival, który, choć jest olbrzymią mychą pod palma, nie sprawiał mi wielkich problemów w korzystaniu z niego fingertipem, a warto nadmienić, że też mam łapę 18cm. Inne pomysły, jakie przychodzą mi do głowy, to Naos 7000 i Logitech g502, ale to też przekracza kwotę. Ciężko wybrać mychę, która pasowałaby i pod palma, i pod fingera. Najlepiej by było, jakbyś się udał do jakiegoś większego sklepu i potrzymał mychy. No i w ostateczności pozostaje Ci możliwość zwrotu produktu.
Odpowiedz
A CM Storm Alcor? Jego rozmiary wydają się fajne, zresztą podobno niezła myszka.
Odpowiedz
Owszem, niezła, jeżeli wymiary Ci odpowiadają, to bierz - jedynym problemem jest fakt, że być może nie będzie w 100% wygodna do trzymania fingertipem. Poza tym powinieneś być zadowolony. :)
Odpowiedz
Kana v2, rival100. Powinno byc ok albo jakies za13 od zowie

Rival100 jest za 120 w xkom. Kod OKAZJA

http://www.speedyshare.com/H6pqA/image.jpg
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
Pewnie skończy się an tym, że się przejdę do sklepu. Rival 100 wydaje się fajna, ale jest aż 1cm mniejsza od obecnej. to sporo, bo aż tak malej łapy nie mam.
Odpowiedz
Za 190 masz rival na Allegro w xkomie. Jest to duża myszka 133x ileś na 40mm wysokości i wazy 102 gramy
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
A coś pomiędzy rivalem 100 a zwyklym Rivalem rozmiarowo? Bo na forum krąży dużo opini, że do rivala potrzeba naprawdę sporej lapy.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.