• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mysz podobna do Corsair Ironclaw ~350 PLN
Cześć, poszukuję myszy która w dolnej części będzie wysoka jak Corsair Ironclaw i będzie posiadała kilka przycisków po prawej stronie (ale nie pierdyliard numerycznych). Dodatkowo oprogramowanie powinno pozwalać przypisać makra/skróty do scroll up i down. Chyba, że znacie jakieś znane czyste i rozwijane oprogramowanie do takich rzeczy.

Z tego co pomacałem to tak:

Corsair Ironclaw leżała w dłoni bardzo dobrze - przycisków miała trochę, mogła by być ale jak z oprogramowaniem?
Corsair Dark Core - trochę gorzej leżała
SteelSeries Rival 3 - ta na pewno była za niska, ale wiem, że oprogramowanie jest ok
Steel series Aerox 3 - za niska, ale wiem, że oprogramowanie jest ok
Glorius Model D - ta leży w miarę ok, ale oprogramowanie lipa + szybko się rozładowuje
Glorius Model I - ta już leży gorzej, i oprogramowanie lipa.

jaką obecnie myszkę używasz: Steel series Aerox 3, Glorius Model D oraz I
czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): Średnia
czułość w Windows: Standardowa
w co grasz (podaj tytuły gier): RPG'i, FPS'y online jak Insurgency oraz Tibia, Skyrim online
jaką masz obecnie podkładkę: Ultradeskową matę 
ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): używam do tego scrolle 
twój budżet: Do 350zł, może być mniej lub więcej jeśli będzie warto
jaki chwyt stosujesz: Palm grip - tak mi się wydaje
jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo
jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 12,5 cm
czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nie 

Jeśli Corsair oferuje dobre oprogramowanie to chyba kupię Ironclaw, ale czy znacie podobne myszy do przetestowania?
Odpowiedz
W zasadzie jedyna alternatywa jaka mi przychodzi do głowy to Logitech G502 X, styl myszki której szukasz jest wyjątkowo niepopularny i mało producentów się decyduje na tego typu konstrukcje. Częściej wśród chińskich aliexpresowych tworów znajdziesz coś bardziej zbliżonego. Niemniej jakość i przyjemność w dotyku i soft mogą być problematyczne.
Jeżeli uznasz moją pomoc za przydatną, będę wdzięczny za lika na naszym FB https://www.facebook.com/TestGearPL

jeżeli chciałbyś nas wesprzeć -> https://buycoffee.to/testgearpl
Odpowiedz
A jakakolwiek inna mysz która będzie wysoka? Nie ważne czy przewodowa czy bez przewodowa, oprogramowanie też już nie musi być mega, aby była "wysoko" pod ręką.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.