Liczba postów: 60
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Witam potrzebuję dobrego fotela biurowego lub gamingowego do długiego przesiadywania grania przed komputerem głównie w cs'a więc dobrze , żeby miał podpórki do ramion z materiału, który nie blokuje ręki. , mój wzrost 170 cm , ważę dość dużo około 95-100 kg
Cena 500-800 zł
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
09-14-2021, 06:00 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-15-2021, 09:42 PM przez Hya.)
Jak poszukujesz dobrego fotela do komputera to na pewno nie oszczędzaj. Warto zainwestować w odpowiedni fotel z ergonomią i sprawdź też fotele gamingowe, bo one nie są takie złe jak je malują. Ja dziecku kupiłem ostatnio ten trzeci ze strony chairpc.pl/porady/jak-wybrac-fotel-gamingowy/]https://chairpc.pl/porady/jak-wybrac-fotel-gamingowy/ bo sam byłem bardzo zielony w tym temacie i na prawdę młody zadowolony. Nie dość, że dla jego pleców dobrze to radocha niesamowita bo to w końcu fotel gamingowy z fajnymi kolorami. Dałem coś około 500zł ale myślę, że kilka lat będzie trzymać :)
Liczba postów: 1,902
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Żaden z tych foteli gamingowych wymienionych w tym arykule nie jest ergonomiczny. Dziecku gdy się jeszcze rozwija i może mieć potencjalne ryzyko wad postawy nie powinno się ich dawać, a zwłaszcza gdy siedzi dużo przy komputerze. Jeżeli nie cierpi na wady postawy, to profilaktycznie też się tego nie zaleca i lepszym rozwiązaniem jest krzesło z profilem lub piłka rehabilitacyjna/fitness. Nawet przepisy BHP od dawna sugerują jak powinno się siedzieć i na czym, więc informacje o tym nie trudno znaleźć. Sugeruję zapoznać się z informacjami od ortopedów i rehabilitantów zanim zacznie się wybierać fotel dla dziecka. W zasadzie dorośli też powinni się zapoznać na czym powinni/mogą siedzieć.
PS. Jak w 2014 przy okazji podkładki Razer Vespula pisaliśmy, że podpórka pod nadgarstki jest szkodliwa dla zdrowia (już wtedy lekarze o tym mówili) to do wytycznych BHP dopiero w tamtym roku dopisano takie informacje i aktualnie odradza się z tego korzystać.
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Mam fotel Genesis Nitro 550, mega wygodny, nie chcieliśmy skórzanego siedziska i mamy materiałowe, regulowane podłokietniki, oparcie, wygodny jest