• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobór dwóch klawiatur
Witam,

poszukuje pomocy w doborze klawiatur. Jedna na użytek mój własny, druga dla kolegi.

Klawiatura nr. 1
  • twój budżet: do 650 zł
  • jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?: mechaniczna
    • jeżeli mechaniczna: jaki chcesz  rodzaj przełączników - jeżeli nie wiesz, to napisz nam: skłaniałabym się ku cherry red, ale zawsze warto zasięgnąć porady u ekspertów
    1. w jakie gry grasz?: MMORPG, FPSy, RPG, ogólnie to wszystko po trochu, co mi wpadnie w oko. Najwięcej zagrywam się w MMORPG
    2. czy masz masywne dłonie czy nie?: nope
    3. czy dużo piszesz na klawiaturze?: raaczej nie
    4. czy ma to być klawiatura w 100% pod gry?: yep
  • czy chcesz podświetlenie?: poproszę
  • czy chcesz makra?: obojętnie
  • czy chcesz dodatkowe klawisze?: mile widziane, ale niekonieczne
  • czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek?: patrz wyżej!
  • czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)?: nope
  • twoje uwagi: wiem, że nie powinien się liczyć wygląd, ale.. proszę, nie Corsair
Klawiatura nr. 2
  • twój budżet: do 350 zł
  • jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?: zależy, co się znajdzie w tym przedziale cenowym
    • jeżeli mechaniczna: jaki chcesz  rodzaj przełączników - jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
    1. w jakie gry grasz?: MMORPG, rzadko CS
    2. czy masz masywne dłonie czy nie?: nope
    3. czy dużo piszesz na klawiaturze?: 50% gry, 50% pisanie
    4. czy ma to być klawiatura w 100% pod gry?: dobrze by było, ale nie ma takiego wymogu
  • czy chcesz podświetlenie?: mile widziane
  • czy chcesz makra?: patrz wyżej!
  • czy chcesz dodatkowe klawisze?: i wyżej
  • czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek?: jeszcze wyżej!
  • czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)?: nope
  • twoje uwagi: koledze zależy, żeby była trwała i cicha. Tu pojawia się pytanie: mechaniczna czy membranowa? Koledze zależy, żeby klawiatura nie przytłumiała go gdy mówi, jest otwarty co do rodzaju. Nie wiem czy jest możliwość zakupienia klawiatury mechanicznej w miarę cichej (i czy w ogóle ma ona sens), więc opcja druga, membranowa, także jest mile widziana.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dobór dwóch klawiatur - Argentavis - 12-13-2015, 11:26 AM
RE: Dobór dwóch klawiatur - t4co - 12-14-2015, 09:20 AM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.