też tak myślałem że te 5.1 (ale prawdziwe, że ma te kilka głośniczków w słuchawce a nie sztuczne 5.1 czy 7.1, które jest gó**em) to jedna wielka ściema i przyznaję że się myliłem. Odkąd usłyszeliśmy Roccat Kavy 5.1 analog jak się w CS sprawują to nie boję się mówić, że różnica jest znaczna, nawet na moich AKG Q701 nie wyłapuje się kierunków tak łatwo jak na tych Kavach. Do muzyki nie specjalnie się nadają, jakoś źle nie jest ale jednak są to stricte pod gry słuchawki. Tak samo np. w BF4 pomimo lepszego pozycjonowania wole grać na stereo :P. Jednak każda gra gdzie pozycjonowanie gra pierwsze skrzypce to śmiem ręczyć za słuchawki 5.1. Każdy komu pożyczamy (jesteśmy w trakcie ich testów) potwierdza to samo ;)
Podsumowując Omni 5.1 weź tylko jeżeli byś się chciał zdecydować na takie 5.1 (podpinasz je jak głośniki 5.1 stad tyle wejść potrzebujesz a te fiio i cube nie mają tych wejść). Jeżeli patrzymy też pod kątem muzycznym to zdecydowanie wybrałbym fiio lub audiotraka i został przy słuchawkach stereo.
ps. Omnia jest dosyc ciemną kartą więc basu będzie dość :P Cube jest racze jasny, neutralny chyba podobnie jak fiio ale tego nigdy nie słyszałem. Jak kupisz ciemne słuchawki to bas będzie i na cube i na fiio, bierz inne do grania inne do muzyki (np. taniutkie superlux hd681 evo mk2)
Podsumowując Omni 5.1 weź tylko jeżeli byś się chciał zdecydować na takie 5.1 (podpinasz je jak głośniki 5.1 stad tyle wejść potrzebujesz a te fiio i cube nie mają tych wejść). Jeżeli patrzymy też pod kątem muzycznym to zdecydowanie wybrałbym fiio lub audiotraka i został przy słuchawkach stereo.
ps. Omnia jest dosyc ciemną kartą więc basu będzie dość :P Cube jest racze jasny, neutralny chyba podobnie jak fiio ale tego nigdy nie słyszałem. Jak kupisz ciemne słuchawki to bas będzie i na cube i na fiio, bierz inne do grania inne do muzyki (np. taniutkie superlux hd681 evo mk2)