04-15-2022, 10:05 PM
(04-15-2022, 08:40 PM)Hya napisał(a): Genesis to firma ODM i czy coś mają dobre czy nie zależy czy udało im się akurat trafić na udany produkt od chinczyka. Lilth to najzwyklejsza klawiatura nożycowa, praktycznie to samo co masz w laptopie one się niczym nie różnią. Po tym co widziałem ostatnio to klawiatury od genesisa są wątpliwej jakości, lepiej im idzie z myszkami bo zaczeli w końcu brać z lepszej fabryki. Na klawki raczej trzeba jeszcze zaczekać.
mechanik to mechanik, klik jest tak różny, że takich klawiatur ze sobą nie da się zestawić.
Ten alienware też spoko klawiatura, jak wolisz taki trochę bardziej futurystyczne to śmiało.
ODM czyli że coś sobie projektują i wysyłają do jakieś fabryki w chinach która to robi i przykleja logo Genesis? Jakkolwiek nie umniejszałbym wyjątkowości tej klawiatury. Jedna z niewielu dotychczas licząca się alternatywa Genesis Lith 400 to... Ośmioletnia Gigabyte Force K7 (nie dostępna nigdzie). Jest też ILLUMINATED KEYBOARD K740 od Logi ale to nie gamingowy model. Nie ma wielu nożycówek dla graczy do PC. Natomiast przełączniki nożycowe w laptopach to również nie tak oczywiste zagadnienie. Np. w Asusie i Dell są one tak płaskie że od pisania bolą stawy w palcach. Dzieje się tak dlatego bo dystans do aktywacji jest minimalny. Natomiast we wspomnianej w pierwszym poście Toshibie są tak fajnie wysoko zawieszone nożyce że daje to idealny kompromis sprężystości i momentu aktywacji.
Rozumiem, że chcesz mi dobrze doradzić pisząc że mechanik to mechanik. Ja takim opiniom - ze wszystkich stron - przy zakupie CM zaufałem, no i się skończyło się tak że co jakiś czas ginę w CSie bo postać mi się nie przemieści kiedy chcę się np. delikatnie przesunąć - bo... wcisnąłem klawisz powyżej progu aktywacji ;) Zastanawiam się jednak czy może mechanik low profile nie rozwiązałby tego problemu? A jeśli tak to w jakim kolorze przełącznika?