(07-14-2015, 07:12 PM)BlackTone napisał(a): Nie wydaje mi się żeby te testy mówiły prawdę wystarczy poszukać w internecie testów click latency zowie fk . I mówienie że ktoś odczuwa różnice między 8ms a 16 ms czy 5 a 20 jest bzdurą takie rzeczy da się zauważyć tylko używając programów do testów , bo na pewno nie w grze takiej jak Cs Go gdzie serwery mm mają 64 tick i są tak zlagowane że nawet 500ms nie zrobi ogromnej różnicy.
Powiem Ci, że jak nasza Sica przed zaktualizowaniem firmware miała w naszym teście ok 24ms, to było to MEGA odczuwalne, każdy jak tylko dostał ją na testy to mówił, że coś jest nie tak z przyciskami. W Warcrafcie 3 tft (RTS) jak odpaliłem micro arenę to połowę klików jakby nie rejestrowało, no nie szło micrować. Tam grając na wysokim poziomie (podobnie jest w SC 2) wykonujesz setki kliknięć na minutę, więc opóźnienie odczuwasz. W FPSach jest to mniej widoczne, ale przy 24ms też się czuło. Jak odpalę W3 TFT grając na FK1 to również czuję opóźnienie, W FPSach już tak niekoniecznie, ale sama świadomość, że jest też robi swoje ;).
Ja bym powiedział, że powyżej tych 18 jest niedopuszczalne. 15 do 18 jest znośne, do 15 to nawet w RTSach nie wychwycisz ;)