Witam serdecznie. Po tylu latach padł mi mój G400s... jaka to była DOBRA myszka dla mnie :(. Używam dość chamskiego/dziwnego Claw gripa bo niby taki grip a wole większe myszki. Dłoń raczej średnia jak na faceta 183cm i 80kg wagi. Postanowiłem iść do sklepu MM i sobie trochę potrzymać myszki(jak idiota przez godzinę stałem i macałem myszki :P ) bardzo podeszła mi Logitech G502 trochę przy szybszych ruchach ten scroll się odzywa i sama jego praca jest dość dziwna ale ogólnie leży bardzo spoko na mojej ręce. Chciałem ją już brać ale postanowiłem ją wytestować na podkładce którą mam w domu SS qck. Poprosiłem gościa czy jest taka możliwość by mi otworzył taką podkładkę by sobie zrobić test. I tu zaczęły się lekkie problemy. Mysz jest ciężka nawet bez odważników, stawia wyraźny opór co trochę jest hmmm... no do gier FPS jest to problematyczne. Jako że jest to model sklepowy otwarty widziałem że ślizgacze są dość zjechane, możliwe że to ich wina ale wolałem się wstrzymać. Obok leżała mysz Logitech G402 która w budowie jest bardzo podobna, przymierzyłem ją i też jest bardzo spoko jak na moje preferencje :). Jak G502 mogę dać 9 na 10 to G402 8 na 10 :) no ale hej, jest dobrze :). Więc zrobiłem szybki "riszercz" na internatach na telefonie i czytam o sensorze i tu zaczynają się moje problemy :). O ile G502 używa bardzo dobrego sensora PMW3366DM o tyle G402 używa jakiegoś Avago AM010. Nie mogę za bardzo znaleźć informacji na temat tego sensora :/tylko tyle że to jakaś nazwa własna logitecha od innego sensora i że ma żyroskop http://forum.pclab.pl/topic/1109499-Hier...w-myszach/ czy ktoś dobry może mi opisać prace tej myszki? W sensie G402 :)
Czułość na jakiej gram to 800DPI
Czułość na jakiej gram to 800DPI