• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iKBC C104 - jakie przełączniki?
Fabryczne keycapsy Quickfire XT są niestety wyjątkowo gówniane - jak możesz się domyślić klawiatura zyskuje wiele po wymianie klawiszy na PBT/POM, zwłaszcza po porządnym przesmarowaniu stabilizatorów.

Cherry MX Brown zawsze uważałem jako zło konieczne - mają naprawdę podły i nijaki feeling, ale w odróżnieniu od Cherry MX Red pozwalają mi pisać bez popełniania literówek. Klepanie kodu po 10 godzin dziennie byłoby na MX Red istną katorgą.
Przełączników brązowych używam wyłącznie w środowiskach gdzie hałas generowany przez MX Blue nie jest akceptowalny. Tactile Bump jaki zapewniają niebieskie przełączniki jest o niebo bardziej wyrazisty i ewidentny.

Cherry MX Black są w mojej opinii przyjemne, mocniejsze sprężyny pozwalają mi pisać na nich w miarę bezbłędnie. Jednakowoż intensywna praca na nowożytnych Blackach prowadzi w moim przypadku do szybkiego zmęczenia paluchów - są chyba stworzone dla ludzi twardych. Przypuszczam, że wyśmienicie sprawdzą się staroszkolnych grach Arcade.

Przepraszam za liczne zapożyczenia językowe, nie potrafię tego inaczej wyrazić ;)
IBM Model M Space Saving Keyboard
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: iKBC C104 - jakie przełączniki? - plagocki - 01-02-2018, 11:58 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.