Podłączyłam właśnie klawiaturę do komputera i mocne czerwone podświetlenie klawiszy naprawdę daje po oczach, razi mnie. Wiem że ludzie tak lubię te światełka i czym więcej i bardziej kolorowo tym lepiej. Ale zawsze można wyłączyć. Edit: podświetleniem można regulować w programie, zmniejszyć je. Właśnie sprawdziłam jak się na niej pisze i powiem że naprawdę super, szybko i bez błędów, co mi się nie często tak udaje na nowej klawiaturze, zwłaszcza z wyższymi klawiszami. Więc przyjemność z pisania jest świetna. Gra się na niej bardzo dobrze, jest solidna. Szkoda tylko że te echo jest. No i w moim egzemplarzu trafiła się latająca spacja z jednej strony, lekko się dotknie i lata jak w najtańszej klawie za 10 zł.
"Na Logitechu pisałoby mi się wręcz genialnie gdyby nie jeden, irytujący detal. Pogłos, który wydobywał się z aluminiowej ramy przy każdym uderzeniu klawiszy. Pierwszy raz spotkałam się z takim problemem i nie do końca wiem z czego on wynika. Udało mi się jedynie nieco zmniejszyć natężenie tego dźwięku poprzez pochylenie klawiatury (podniesienie stopek), ale całkowicie to nie potrafiłam go wyeliminować. O ile pogłos nie przeszkadza podczas gry, bo wtedy mam zazwyczaj na uszach słuchawki, to podczas zwykłej pracy jest niezmiernie denerwujący. Jest to jednak w zasadzie jedyna wada tej klawiatury. Dlatego warto brać ją pod uwagę na przykład jako własny świąteczny prezent (najlepsza cena), pamiętając, że do kompletu mogą się przydać słuchawki."
Źródło: http://www.chip.pl/2017/11/test-klawiatu...413-carbon
"Na Logitechu pisałoby mi się wręcz genialnie gdyby nie jeden, irytujący detal. Pogłos, który wydobywał się z aluminiowej ramy przy każdym uderzeniu klawiszy. Pierwszy raz spotkałam się z takim problemem i nie do końca wiem z czego on wynika. Udało mi się jedynie nieco zmniejszyć natężenie tego dźwięku poprzez pochylenie klawiatury (podniesienie stopek), ale całkowicie to nie potrafiłam go wyeliminować. O ile pogłos nie przeszkadza podczas gry, bo wtedy mam zazwyczaj na uszach słuchawki, to podczas zwykłej pracy jest niezmiernie denerwujący. Jest to jednak w zasadzie jedyna wada tej klawiatury. Dlatego warto brać ją pod uwagę na przykład jako własny świąteczny prezent (najlepsza cena), pamiętając, że do kompletu mogą się przydać słuchawki."
Źródło: http://www.chip.pl/2017/11/test-klawiatu...413-carbon
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.