06-21-2015, 10:10 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-21-2015, 10:22 PM przez cesarz cyberprzestrzeni.)
V-track to zwyczajnie sensory pixarta z przed przejęcia avago tutaj: http://www.test-gear.pl/sensor/ oznaczone jako Pixart PAW3305DK, prawdopodobnie czytałeś już ich opis i wiesz co są warte.
Przy okazji tak jak wspomniałem wyżej pomyśl o kupnie podkładki, dobra podkładka może czasem znacząco wpłynąć na max speeda lub precyzję sensora, w przypadku pwm3310, mimo że jest to świetny sensor o wysokich parametrach, nie jest on w stanie działać prawidłowo na błyszczącym blacie biurka.
Koszt sredniej wielkości nateca m11 to mniej, niż 15 zł.
Cytat:Dobra to mam jeszcze jedno pytanko zakładając, że kupię myszkę na sensorze ands9500/ands9800 jeżeli będę chciał przejść na optykę to jakich sensorów powinienem szukać, aby uzyskać podobną jakość?Najlepiej kupić takie które na pewno cię nie rozczarują choćby za niskim max speedem czyli pwm3310 i pwm3366 i s3988. Aktualnie najtańsza myszka na jednym z tych sensorów to steelseries rival white i kosztuje 185 zł (ktoś tu podawał link, gdzie można ją było kupić za 150 zł), przy okazji jest ona bardzo duża i mogłaby ci przypasować. Zakładam, że z czasem ceny myszy na tych sensorach zaczną spadać, podobnie jak było z myszami na avago 3090, więc jak będziesz kupował kolejną, niekoniecznie będzie musiała być droga.
Przy okazji tak jak wspomniałem wyżej pomyśl o kupnie podkładki, dobra podkładka może czasem znacząco wpłynąć na max speeda lub precyzję sensora, w przypadku pwm3310, mimo że jest to świetny sensor o wysokich parametrach, nie jest on w stanie działać prawidłowo na błyszczącym blacie biurka.
Koszt sredniej wielkości nateca m11 to mniej, niż 15 zł.