06-23-2016, 06:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-23-2016, 06:59 PM przez cesarz cyberprzestrzeni.)
Cytat:Przyznam, że przeleciałem przez kilkanaście recenzji/testów/porównań podkładek przed założeniem tematu i pierwszy raz spotykam się z taką opinią. Czy mógłbyś powiedzieć z jakiej myszki wtedy korzystałeś oraz jakie inne podkładki wydały Ci się lepsze?Porównywałem z taito (zwykłą, nie control) i hyperx fury pro, różne myszki, w różnym czasie (czasem wracałem do taito, potem z powrotem na goliathusa)
i mniej więcej: gładkość ruchu gorsza od podobnej szybkości hyperx fury, przy okazji gorsza kontrola od hypera, efekt przyklejania się przy ruchu z punktu 0 (różnica między tarciem statycznym a dynamicznym) prawie jak na sporo wolniejszej taito, przy okazji po półtora roku użytkowania krawedź w miejscu, gdzie trzymałem rękę zaczęła się odklejać (to chyba nie będzie dotyczyć nowszych podkładek razera), szybkość i gładkość ruchu już po paru miesiącach spada dość znacznie. Przy okazji już parę osób pisało tutaj na forum o problemach z goliathusem przy szybkich ruchach, gdzie nawet sensor pmw3310 z rivala potrafił się gubić na kolorowej części. Ale zaznaczam, że jest to stara, czarna wersja, nie wiem, czy w tym czasie cokolwiek zmienili z materiałem, choć z tego co macałem nową w sklepie to różnicy nie odczułem.
Co do innych opinii to weź pod uwagę, że spora część tych recenzji opiera się na kilkudniowych czasem kilkugodzinnych testach, podkładka "dochodzi" przez jakiś miesiąc lub 2