• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razer Deathadder 2013 VS Chroma i SS RIVAL/300
Sensor w DA 2013 i chroma nie różni się niczym oprócz tego że jest sztucznie podbity do 10k dpi (2013 tylko do 6400). Jedna i druga działa tak samo na tych samych stopniach czułości. Chroma posiada podświetlenie w 16.8mil kolorów a 2013 tylko zielony. Ślizgacze takie same . W chromie boki udające gumę przy dłuższych rozgrywkach przy potliwych dłoniach ślizgają się bardziej niż myszki bez tego "dodatku". Jedna i druga myszka to to samo z lekkimi usprawnieniami materiału i bardziej "lekkimi" przyciskami które z czasem same się wciskają.

Zalety DA (obu wersji) :
-Sensor Optyczny 0 akceleracji
-radzi sobie dobrze do 5000dpi
-sensor wydaje się bardziej czuły na ruch niż inne myszki na rynku (im większe dpi tym większy lag kursora)
-Dobry kształt bardziej pod palma
-Dobra waga pod fps nie za ciężka i nie za lekka

Wady :
-Oprogramowanie synapse jest kiepskim żartem (wpływa też negatywnie na sensor)
-bez synapsa nic nie zrobisz
-brak przycisku dpi
-ślizgacze słabej jakości
-Zazwyczaj myszki te atrakcyjnie wyglądają a psują się zaraz po gwarancji.
-double click po zaledwie kilku miesiącach to częsta udręka posiadaczy DA

Rival jest dużą myszką pod palma clawa.... pod fingera nie polecam gdyż sam trzymałem i mi sie np nie podoba
Sensor 3310 dosyć popularny w tych czasach nic szczególnego nie zalecam używania powyżej 4000dpi
Wersja biała to nic innego jak biały plastik a czarna to guma tak samo jest z wersją fnatic tak myśle (tworzywo sztuczne na górze a guma w kolorze pomarańczowym). Zaden z tych modeli się niczym między sobą nie różni oprócz tymi materiałami.

Zalety :
-Sensor jest ok
-Dobre oprogramowanie
-Pewny chwyt
-Podświetlenie RGB

Wady :
-Guma po bokach nawet w wersji 300 potrafi się ścierać i mój kolega np ma dziurę pod kciukiem
-Tylko pod duże ręce
-Przyciski Steelseries zamiast omronów mają taki inny feeling ale wg mnie są gorsze od omronów
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Razer Deathadder 2013 VS Chroma i SS RIVAL/300 - Silence - 06-20-2016, 12:13 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.