• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
190zł na mysz i podkładkę
Wcześniej zakładałem temat o podkładce do alcora, ale na ten moment nie jestem pewien co do jego zakupu, także wybaczcie że jeszcze jeden temat zakładam, budżet na wszystko 190zł (200zł to totalne max)
  • jaką obecnie myszkę używasz: Bloody v5
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 400
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska, 2sv w csgo
  • czułość w Windows:  6/11
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): 1kHz/400dpi
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): sporo
  • w co grasz (podaj tytuły gier): csgo tylko
  • jaką masz obecnie podkładkę: -
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): standard, boczne, główne i scroll
  • twój budżet: 190pln na mysz i podkładkę
  • jaki chwyt stosujesz: palm z domieszką claw
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 17,5cm/18cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku) 1,8cm
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: ciężko powiedzieć
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?:średnio,
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej:  sensor, 
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Tak
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki):  wymiary aktualnej myszki są raczej w porządku (nie za mała nie za duża), z drugiej strony jej kształt wymusza na mnie chwyt palm 'le claw, dlatego myślę o jakiejś mniejszej myszce
Dobór podkładki
  • jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze) -
  • jaką masz  podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej) -
  • chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): -
  • jaki rozmiar by Cię interesował: 250x300 i wolałbym coś większego
  • czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: Tak
  • wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy): średnio szybką? (pod csgo)
  • czy podkładka musi być kupiona w Polsce? Tak
  • maksymalna cena za podkładkę?-
  • uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.)-
Odpowiedz
Wiesz, do 190/200 zł to ciągle Alcor + np. Natec M11 logo, Qck, Taito, Tesoro Aegis sprawdzą sie najlepiej.
Odpowiedz
Jakieś opinie na temat rivala100 (główne różnice między sensorami w porównaniu do alcora, wszędzie mi polecają tego rivala i przez to mam mieszane uczucia), i czy coś wiadomo na temat tego nowego Natec'a GX75 niby ma avago 3310 i kosztuje 150zł, jestem ciekaw jak to się w nim prezentuje
Odpowiedz
Mamy GX75, ale jest jeszcze u kolegów na testach, od których nie mamy jeszcze odzewu. Z tego co ja zauważyłem (trzymałem ją tylko chwilę) to była bardzo ciężka, zakładam, że wewnątrz jest ciężarek, który można usunąć. Sensor wydał się całkiem fajny na pierwszy rzut oka. Przyciski trochę mało sztywne, co powodowało trochę zbyt głęboki klik, ale ogólnie dało się przyzwyczaić. No i ślizgacze źle skrojone, bo nie są wpasowane w rowki (później sprawdzimy zapasowe czy są lepsze) jednak na M22 ślizg był i tak całkiem ok, gorzej to wyglądało na wolniejszych podkładkach. Kształt był ok, taki fingero-palmowy z tego co pamiętam.

Nie mieliśmy Rivala 100 to nie mamy jak porównać. Jednak z tego co nam wiadomo to sensor jest podobny do A3050. Moim zdaniem to 100'tka kosztuje po prostu za dużo jak na taki sensor.
Odpowiedz
A ja bym polecił TT AZURUES na Avago 3080 do tego podkładka Natec genesis M11. Cały zestaw kupisz za około 130 zł. Moim zdaniem budżetowo i dobrze.
http://www.morele.net/mysz-thermaltake-a...td-406655/

a jak chcesz coś z najwyższej półki i wygodnego, to wydaje mi się, że ten DM1 będzie ideany :)
a duPa tam![url=http://s16.postimg.org/58wfvytkl/maxresdefault.jpg][/url]
Odpowiedz
A posiadacie wiedzę na temat Genius'a m6-600? Też ma 3310, kosztuje niecałe 170zł i podobno spisuje się dobrze, z tego co wyczytałem jego jedynym mankamentem jest ciężarek w środku myszy, a co do zakupu na kilka dni się wstrzymuję, jestem nastawiony na alcora+qck, ale kto wie, może zwiększę budżet :)
Odpowiedz
Jak juz zwiększasz to kup dm1 pro i miej spokoj prawda jest taka ze to tylko 50zl a będziesz bardzo zadowolony i zwróci Ci sie to bo długo ja będziesz używać np :) kuzyn kupował co rok za 50zl myszke w końcu kupił 1 za 200 i ma ja 4 lata. Tamtych miał z 6 :D
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
Bardzo prawdopodobnym jest że kupię tę mysz DM1, także pytanko mam, czy będzie ona dostępna w "normalnym" sklepie (morele itp) i jaką podkładkę byłoby warto do niej kupić (kierując się zasadą im taniej tym lepiej)?
Odpowiedz
Bedzie np w komputroniku
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
W morele jest szansa, że też będzie prędzej czy później. Każda materiałowa jest ok. Da się jeszcze kupić np. Natec M11 logo. A o to kiedy będzie w komputroniku pytaj komputronika, bo to podobno już od nich zależy: Agnieszka.Talarczyk@komputronik.pl
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.