Liczba postów: 4,389
Liczba wątków: 165
Reputacja:
170
07-03-2022, 06:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2022, 06:38 PM przez Hya.)
Za 170 zł wydaje się spoko, aczkolwiek z doświadczenai wiem, że z outletami to różnie bywa, bo ludzie tam potrafią oddać np. zalaną a tego nikt nie sprawdza, bo wada czesto za 2-3 miechy wyjdzie i nagle coś sie spuje dajesz na serwis a Ci mówia ze zalałeś ;D. Czasem lepiej wziac używaną od jakiegoś użytkownika i dogadać się, że ją rozkręcisz i zobaczysz jak wyglada PCB i przeważnie jeszcze taniej dorwać idzie.
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
W sumie mam dwa zarzuty do tej klawiatury.
1. Ma ona trochę metaliczny dźwięk to chyba za względu na aluminiowy wierzch
2. Odnoszę wrażenie że te przełączniki działają trochę szorstko/sucho. Mam do porównania gaterony yellow i tamte działają gładziej/płynniej wiem, że są to switche liniowe ale jest lepsze uczucie pod palcem właśnie takiej gładkości.
Czy to jest normalne zachowanie tej klawiatury czy może oznaczać to jakiś defekt/wadę?
Liczba postów: 4,389
Liczba wątków: 165
Reputacja:
170
Co do przełączników to zwykłe Kailh często miewają taki metaliczny pogłos. Jeżeli słyszysz to nie ze sprężynki przełączników a podczas pisania to może faktycznie taka uroda konstrukcji.
Co do switchy to oto chodzi w Brownach, aby gładkości nie było takiej samej jak w red/yellow. Ten "guzek" ma za zadanie zniwelować pełną liniowość i nadać im tej odrobiny szorstkości.
Wydaje mi się, że jak tak szybko browny Ci nie podpasowały to lepiej pozostań przy liniowych.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
W takiej cenie to raczej ciężko znaleźć coś konkretnego.