Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam. Potrzebna jest wymiana na nową myszkę i tutaj pojawia się problem: co wybrać? Budżet to max 120 zł (naciągane ze 100).
Obecna myszka: Tracer Nexus (bardzo wygodnie leży w dłoni, jednak zmiana DPI przy trzymaniu LPM i PPM niesamowicie mnie irytuje i to jeden z powodów, dla których zmieniam myszkę.)
Myszka ustawiona jest na 1600 DPI, w windowsie standardowo ustawione, nic nie zmieniane.
Podkładka to a4tech x7 gaming, nie pamiętam modelu, jednak jest najmniejsza z serii.
Myszkę trzymam 1+2+2 w claw grip. Wymagam chociaż jednego dodatkowego przycisku na myszce. Nie musi być na boku. Będzie używany do mówienia w ts'ie. Obecną myszkę bardzo wygodnie mi się trzyma, jednak zachorowała na dwuklik i postanowiłem kupić coś lepszego
Zastanawiam się nad Roccat Lua, jednak nie mogę dużo informacji o niej znaleźć (czy polecana, czy nie.) oraz nad bloody v7. Przepraszam że to tak wygląda, jednak pisałem na telefonie. Z góery dziękuję za pomoc
Liczba postów: 457
Liczba wątków: 25
Reputacja:
15
Roccat Savu. jak już Roccat, tylko ona jest chyba bardziej pod fingera.. spokojnie na allegro zamkniesz się w 120pln.
Do szpon jeszcz jest Razer Abyssus i Logitech G100s - ale ich 3 przycisk to chyba rolka?
Generalnie budżet tak mały, że ciężko będzie kupić nawet coś fajnego z używek.
Reputacja:
0
Czyli wybieram Roccat Savu. Jednak podobno wybredna na podkładki. Swojej nie zamierzam zamieniać jeszcze. Będą współgrać bezproblemowo? A Roccat Lua odpada? Jest tańsza i jest w sklepie w pobliżu, jednak nie można jej "przymierzyć"
Reputacja:
0
Ewentualnie jeszcze do wyboru doszły SS Kizu V3 i Razer Abyssus
Liczba postów: 1,064
Liczba wątków: 13
Reputacja:
64
07-05-2015, 10:15 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2015, 10:16 AM przez cesarz cyberprzestrzeni.)
Roccat lua nie posiada żadnego dodatkowego przycisku, 2 główne, zmiana dpi i przycisk pod rolką więc to chyba na starcie ją dyskwalifikuje. Poza tym jest bardzo mała, a sensor a3050 ma niskie prędkości maksymalne (jeżeli grasz w fpsy na niskiej czułości to odradzam) i najlepiej radzi sobie przy 500 dpi, choć do 1000 dpi nadal działa dobrze. Poza tym materiał obudowy, ślizgacze czy rolka identyczne jak w roccat savu, nie posiadam jej aktualnie przy sobie i nie sprawdzę, jakie ma przełączniki pod przyciskami, ale zakładam, że również podobnie jak savu. Przyciski są miękkie i mają krótki skok.
Kinzu v3 ma identyczny sensor co lua, choć może jest odrobinę większa od przez co lepiej będzie pasować. Z tego co widzę, i kinzu v3 i abyssus wykraczają poza 120 złotowy budżet, więc jeżeli faktycznie jesteś w stanie go nagiąć, to powiedziałbym, że najlepszy byłby CM storm alcor. Co do podkładki, faktycznie starsze sensory, jak te w wyżej wymienionych myszach mogą mieć zaniżony max speed, ale aktualnie kupno stosunkowo dobrej podkładki w pełni współpracującej z tymi sensorami to koszt poniżej 15 zł więc nie będzie to chyba duży problem na uzupełnienie wyposażenia.
Reputacja:
0
Gram na 1600 dpi i nie wiem jak będzie to wszystko działać. Szukałem w internecie czegoś o tym, jednak wszyscy grają na 800 dpi w dół, więc nie wiem czy będą problemy na mojej konfiguracji. Razer abyssus i SS Kinzu v3 dostałem ofertę, więc budżetu nie naginam. Więc co wybrać: Kinzu v3, Razera abyssusa czy roccata savu? Myślę, że każdą z tych dałoby radę wygodnie trzymać, więc teraz kwestia sensorów. W której myszce jest najlepszy?
Liczba postów: 4,408
Liczba wątków: 168
Reputacja:
171
nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chcesz podczas grania wygodnie zmieniać dpi ;p ? W Savu nie ma przycisku do zmiany dpi i musisz sobie go na np. boczny przypisać
W porównaniu z tym tracerem to Savu będzie na pewno lepsza. Savu do 1600 jest do użytku, wiec będzie ok ;P
Liczba postów: 457
Liczba wątków: 25
Reputacja:
15
A ja zrozumiałem, że ma być dodatkowy przycisk załączający mikrofon:)
Reputacja:
0
No nic, wybrałem Roccata savu :D Gryzoń może dojdzie we środę. Dzięki wszystkim za odpowiedzi!